Well Verlaine shot Rimbaud ‘cause he loved him so (Lydia Loveless)


Det är vanligt att musiker hämtar inspiration från författare och att dessa också nämns i låtarna. Temat denna vecka är författare! Men för att bredda det något så kan det också vara låtar om bibliotek och bibliotekarier (mitt eget yrke) och låtar om själva skrivandeprocessen. Lägg gärna till egna låtar i den gemensamma spellistan här

Lydia Loveless – ”Verlaine shot Rimbaud” (2014)

Jag skulle bli nervös av en sådan kärlek som beskrivs i sången.

Verlaines och Rimbauds mytomspunna och drogindränkta relation nådde sin kulmen i juli 1873. Verlaine avlossade tre revolverskott mot Rimbaud, varav ett träffade handen. Vilket inte hindrade Rimbaud från att bönfalla Verlaine att inte lämna honom och gå tillbaka till frun. Verlaine dömdes sedan till fängelse i två år för skotten.

Nej, jag betackar mig för sådan kärlek!

”Well Verlaine shot Rimbaud ‘cause he loved him so
And honey, that’s how I love you
Well Verlaine shot Rimbaud ‘cause he loved him so
And honey, that’s how I wanna go”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s