När än ett folk har fyllts av fruktan och än en viktig vän har dött (Ola Magnell)

Den här veckan handlar om gamla människor. Antingen att låtarna handlar om det eller att artisterna som framför dem idag är till åren. Eller helst både och. Lägg gärna till dina egna låtar på den gemensamma spellistan som du hittar här

Ola Magnell – ”Innan elden brunnit ut” (2010)

Ola Magnell såg jag på teatern i Nyköping sent på hösten 2019. Några månader senare var han död, så jag är glad att jag ändå fick uppleva honom live. Han var en gammal man med strejkande kropp, men han hade en hel del glöd kvar.

Jag kan inte bestämma mig för om jag håller honom eller Plura som den störste svenska textförfattaren någonsin. Just idag är det Ola.

”När än en vildmark blivit tuktad o än ett landskap blir förött
När än ett folk har fyllts av fruktan o än en viktig vän har dött
Kom o sätt dig vid min sängkant håll min hand en tyst minut
Kom o värm mig med din längtan innan elden brunnit ut”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s