Bang, bang, my baby shot me down (Nancy Sinatra)

Det här blir en väldigt bred vecka. Det handlar helt enkelt om att lägga ut låtar från 1960-talet, alltså från 1960 till 1969. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Nancy Sinatra – ”Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” (1966)

Kunde ha valt pappan men är ännu mer förtjust i dottern.

Låten är skriven av Sonny Bono och först lanserad som singel av Cher, med stor framgång. Men samma år spelades den också in av Nancy Sinatra. Hennes version var länge ganska okänd, men tack vare att den användes i Tarantinofilmen Kill Bill (2003) blev den mycket uppmärksammad.

När jag nu lyssnar på de båda versionerna så tycker jag Sinatras är överlägset bäst. Nancy hittar en svärta och melankoli som jag tycker att Cher bommar. Därmed inte sagt att Chers version är dålig, det är en rockigare tagning på låten och jag gillar tempoväxlingen mot slutet.

”I was five and he was six
We rode on horses made of sticks
He wore black and I wore white
He would always win the fight
Bang bang, he shot me down
Bang bang, I hit the ground
Bang bang, that awful sound
Bang bang, my baby shot me down”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s