Kentucky rain keeps pouring down (Elvis Presley)

Det här blir en väldigt bred vecka. Det handlar helt enkelt om att lägga ut låtar från 1960-talet, alltså från 1960 till 1969. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Elvis Presley – ”Kentucky Rain” (1969)

Elvis lyssnar jag inte mycket på. Men när jag gör det är det nästan uteslutande på albumet Elvis in Memphis. Och det här är nog min absoluta favorit med honom. Passar också bra in i regndaskiga januari i en halvsjaskigt galen värld.

Låtskrivaren Eddie Rabbitt släppte motvilligt ifrån sig sången. Enligt Songfacts har han senare sagt: ”I thought if this is the only hit song I ever write, then it is better that Elvis does it because he’s the King.” Han spelade in en egen version 1978, ett år efter Elvis död. Fin den också, men inte med Presleys tyngd.

”So I’m walking in the rain
Thumbing for a ride
On this lonely Kentucky back road
I’ve loved you much too long
My love’s too strong
To let you go, never knowing
What went wrong
Kentucky rain keeps pouring down
And up ahead’s another town that I’ll go walking through”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s