He was a most peculiar man (Simon & Garfunkel)

Adjektiv kan jämförelseformas enligt principen Positiv – Komparativ – Superlativ. Den här veckan postar jag låtar som har titlar som innehåller superlativ. Lägg gärna till låtar i den gemensamma spellistan här

Simon & Garfunkel – ”Most Peculiar Man” (1966)

Paul Simon har sagt om sången:

”I wrote this song when I was living in England. The seeds of the song were planted one day when I saw an article in a London paper about a man who had committed suicide. Four lines in the Paper… And I thought: That’s a very bad way to go out. Bad eulogy. Four lines” (The Telegraph den 5 juli 2017)

En sorglig sång om en man som anses vara mycket märklig, också efter att han tagit livet av sig. Människan är en gruppvarelse på gott och ont. Det tar fram det finaste och det grymmaste i oss. Nåde den som inte anpassar sig…

”He was a most peculiar man.
He lived all alone within a house,
Within a room, within himself,
A most peculiar man.
He had no friends, he seldom spoke
And no one in turn ever spoke to him,
‘Cause he wasn’t friendly and he didn’t care
And he wasn’t like them.
Oh, no! he was a most peculiar man.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s