Sist när jag var glad blev jag utan kläder (Jakob Hellman)

Trötter, Kloker, Butter, Toker, Prosit, Blyger och Glader. Eller Sleepy, Doc, Grumpy, Dopey, Sneezy, Bashful och Happy. Denna vecka kommer jag varje dag att posta en låttitel eller låttext som kan appliceras på dessa sju tydliga karaktärsdrag från dvärgarna i Snövit. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar 

Jakob Hellman – ”Glada dagar” (1989)

Här sjungs det om glada dagar. Men hur glad är han egentligen, Jakob? Texten är något oroväckande. Själva glädjen verkar vara sammankopplad med alkoholhaltiga drycker och eftersmaken är minst sagt bitter. Dum och svag vill ju ingen vara. Och de där ”vännerna”…

Men den rösten och sättet han sjunger på är oefterhärmligt! Roligt att han äntligen är på väg att göra comeback på riktigt!

”Kalla vänner vänta, jag vill va med er
Snälla vänner vänta lite, ta mig, ta mig med er ner
Till ett land som jag aldrig har sett
Där fel är fel och där allt är ganska lätt
Glada dagar alltid, sist när jag var glad
Blev jag utan kläder, kom, kom
Då kom jag ut sen dum och svag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s