The sleeping heart was shining through (Peter Gabriel)

Den här veckan utgår vi från det engelska uttrycket ”power”. Vi utövar alla makt av olika slag, och utsätts för den hela tiden. I varje relation till andra finns någon form av styrkeförhållande. Det kan också handla om kraft. Det kan vara fysisk eller elektrisk kraft, eller för den delen övernaturliga krafter. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Peter Gabriel – ”The Power of the Heart” (2010)

Trots mina två senaste postningar, som har utforskat lite mörkare territorier, så tror jag ju fortfarande på att kärleken är den starkaste kraften. Och de bästa besluten tas nästan alltid med hjärtat.

Peter Gabriel valde den här vackra sången av Lou Reed till sitt coveralbum “Scratch My Back”. Jag tycker hans medkännande och behagliga röst kommer bäst till sin rätt i såna här lugna låtar, som vilar lite på sentimentalitetens gräns (utan att ramla över).

Lou började framföra låten live under våren 2008, men den kom aldrig med på något album.

”You looked at me and I looked at you
The sleeping heart was shining through,
The wispy cobwebs that we’re breathing through
The power of the heart

I looked at you and you looked at me
I thought of the past, you thought of what could be
I asked you once again to marry me
The power of the heart”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s