It’s a long way down the holiday road (Lindsey Buckingham)

Denna vecka ska jag posta låtar om bilar! Om att åka bil, om att befinna sig i bilar, om att titta på bilar. ”Åka på vägar” och liknande är också okej om det inte är uppenbart att det är något annat än en bil som färdas vägen. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Lindsey Buckingham –  ”Holiday road” (1983)

En bagatell från Lindsey som blev hans största hit som soloartist (har vi hört den förut) . Mycket tack vare filmen ”National Lampoon’s Vacation” (”Ett päron till farsa” i konstig svensk översättning).

Jag minns filmen som rätt dålig, men på ett charmigt sätt. Här är några återkommande scener där ”Holiday Road” spelas och pappan i familjen Griswold (Chevy Chase) stöter på ett bombnedslag i bilen bredvid. Bland annat kör han nästan ihjäl sin familj under flirtandet. Hmm, sympatiskt… De här scenerna skulle de knappast komma undan med idag.

Även om man skiter i filmen är det här ändå en fin semesterlåt. Och en bra fredagspostning inför helgen!

”I found out long ago
It’s a long way down the holiday road
Holiday road
Holiday road

Jack be nimble, Jack be quick
Take a ride on the West Coast kick
Holiday road
Holiday road
Holiday road
Holiday road”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s