Barnen som hatade ”cute” (The Langley Schools Music Project)

Den här veckan blir jag lite smal. Det handlar om låtar som involverar en barnkör. Det kan vara en barnkör som backar upp en annan artist; barn som pratar, skrattar, jollrar eller sjunger med i melodin. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

The Langley Schools Music Project – ”God only knows” (1976)

Eftersom jag har bestämt mig för att vara barnkör-specialist den här veckan måste jag ju ta med en ”ren” kör. Och inte vilken kör som helst utan självaste Langley Schools Music Project!

Tilläggas kan att det hela genomfördes 1976-77 och två LP-skivor spelades in. Dessa blev aldrig särskilt uppmärksammade, utanför en liten krets, och projektet försvann in i historiens dimmor. Ända tills en skivsamlare år 2000 hittade skivorna i en second hand-affär och blev så entusiastisk att han började försöka sälja in det överallt. Ett skivbolag bestämde sig till slut för att ge ut musiken på nytt och en högst oväntad sen framgång var ett faktum.

Så här har musikläraren Hans Fenger sagt senare:

”This was not the way music was traditionally taught. But then I never liked conventional ‘children’s music,’ which is condescending and ignores the reality of children’s lives, which can be dark and scary. These children hated ‘cute.’ They cherished songs that evoked loneliness and sadness. ”

Jag jobbar själv i skolans värld och slås ofta av vilken enorm kreativitet och potential barnen har, om de bara ges rätt förutsättningar. Det här är ett lysande exempel på just detta! Här kommer en fin tolkning av The Beach Boys klassiska låt.

”I may not always love you
But long as there are stars above you
You never need to doubt it
I’ll make you so sure about it
God only knows what I’d be without you”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s