I fly like paper, get high like planes (M.I.A.)

Den här veckan blir jag lite smal. Det handlar om låtar som involverar en barnkör. Det kan vara en barnkör som backar upp en annan artist; barn som pratar, skrattar, jollrar eller sjunger med i melodin. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

M.I.A – ”Paper Planes” (2007)

Låten är inspirerad av artistens (som är lankesisk-brittisk) egna problem med att få visum för att arbeta i USA. Det är en satir över hur amerikaner ser på immigranter från tredje världen. Mer aktuell än någonsin nu när vi har ett rasistiskt rövhål till president.

Musiken är ”down tempo” hip hop med element från afrikansk folkmusik. Barnkören kommer in i refrängen tillsammans med skott och ljudet av en kassa-apparat. Just att barnen sjunger refrängen tror jag är viktigt för att det ska bli satir och inte uppfattas bokstavligt av någon.

Här samplas också The Clashs låt ”Straight to hell”.

”I fly like paper, get high like planes
If you catch me at the border I got visas in my name
If you come around here, I make ‘em all day
I get one down in a second if you wait

All I wanna do is
And
And take your money”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s