Inte som en slägga utan som en svagt upplutande backe (Säkert)

Den här veckan ska jag koncentrera mig på tiotalets bästa album och artister, i mitt tycke. Det handlar alltså om originallåtar (inte covers) som är släppta mellan den första januari 2010 till den sista december 2019. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Säkert – ”Det ska hända dig med” (2017)

Jag är övertygad om att Annika Norlin kommer hamna högt på listorna när de första decennierna av det svenska 00-talet sammanfattas. Både med Säkert och Hello Saferide.

Det var lång väntan på det här albumet. Men inget Säkert-album har berört mig mer. Och då finns det ändå ingen svensk artist, utan möjligen Hellström, som redan tidigare hade berört mig så mycket. ”Och jag grät mig till sömns efter alla dar” är till exempel ett retroaktivt soundtrack till min egen tonårstid.

Från början var det meningen att andra skulle sjunga på albumet. Men som tur var blev det inte så. Men flera fina duetter blev det, bland annat med den gamle skygglappen Hellman

Den här låten handlar (enligt min tolkning) om insikten att man åldras. Att just jag också håller på att bli gammal. Att det inte längre går att leva i illusionen om evig ungdom. Och att acceptera det. Det är det jag älskar med Norlin. De vardagliga betraktelserna, självklarheterna, som lyfts till ett högre plan. Blir poesi.

”Inte som en slägga
Utan som en svagt upplutande backe
Kommer det att hända
Det ska hända dig med
Inte framför dina ögon utan
Utan att du knappt ser det
Kommer det att hända
Det ska hända dig med”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s