Genre: Utopier (Cat Stevens)

Den här veckan utforskar vi olika genrer. Det kan vara både genrer som finns (som blues) och egna påhittade genrer (som fruktlåtar). Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Cat Stevens – ”Peace Train” (1971)

Motsatsen till dystopier. Här handlar det istället om hoppfulla visioner av framtiden, som en motbild till vår egen tid eller som en reell tro att något bättre är på väg. Behövs mer än någonsin i skakiga tider som vår.

Den mest kända låten här är ”Imagine” av John Lennon. Andra som kan nämnas är ”My rainbow race” av Pete Seeger och ”Zion train” av Bob Marley.

Låten jag väljer handlar också om ett tåg, men ett ”Peace train”. Av artisten som nu kallar sig Yusuf men då hette Cat Stevens. Jag tycker mycket om hans röst och när jag blundar och lyssnar på den här låten kan jag faktiskt föreställa mig en ljusare framtid för oss människor.

Jag jobbar på en spellista med framtidstema så jag tar tacksamt emot tips på både utopier och dystopier!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s