This old town is filled with sin (The Flying Burrito Brothers)

Den här veckan lägger jag ut låtar som på något sätt har en koppling till The Byrds. Det funkar med ganska långsökta kopplingar också, bara det finns en motivering som håller. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

The Flying Burrito Brothers – ”Sin City” (1969)

Jag fortsätter med Gram Parsons, den här gången med The Flying Burrito Brothers. Här finns dessutom en dubbelkoppling till The Byrds eftersom Chris Hillman, som var medlem i Byrds men liksom Parsons lämnade gruppen, skrev texten till Sin City.

Hittade den här bakgrunden till låten i en artikel från Los Angeles Times:

”The former member of the Byrds (Chris Hillman) made a cup of coffee, but the words kept coming and he couldn’t wait any longer. He woke up his roommate, Gram Parsons, who was drowsy but quickly found a tune to go with the words; it was a loping lament, like those old Baptist hymns the pair loved so much.”

”This old town is filled with sin
It’ll swallow you in
If you’ve got some money to burn
Take it home right away
You’ve got three years to pay
But Satan is waiting his turn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s