Mayoo Sto Hoon (Buffy Saint-Marie)

Den här veckan postar jag låtar vars låttext är på ett språk jag inte förstår. Vilket innebär att det inte kommer att bli några låtar på svenska eller engelska den här veckan. Nu kör vi jorden runt på sju dagar! Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan som du hittar här

Buffy Saint-Marie – ”Mayoo Sto Hoon” (1964)

Från hennes första album. Om jag förstått det rätt sjunger Buffy på indianspråket cree. Hon tillhör själv indianstammen cree i Kanada och har framfört många sånger om den amerikanska ursprungsbefolkningen och deras historia och rättigheter.

När vissa idioter vill bygga murar mot Mexiko för att stoppa invandringen kan vi ju minnas de kanske värsta invandrarna någonsin. De som kom över havet med brutalitet, sjukdomar och alkohol. För ursprungsbefolkningarna kunde det lika gärna vara liemannen själv som kom…

https://open.spotify.com/track/6irNq3DBGdUCCTrm2aDE4o?si=zXDjwtKqSmqtzpJQp0L2cw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s