さがしても みつからない まいごの子 (Azumi Inoue)

Nästa veckas tema är DAGENS LAND. Ett land om dagen, eller två i förekommande fall. Artist och/eller bandet som framför låten i inlägget ska vara från landet. Länderna fördelar sig som följer: Måndag: Frankrike; Tisdag: Finland; Onsdag: Kanada; Torsdag: Japan och Sydkorea; Fredag: Irland; Lördag: Värmland (!); Söndag: Australien och Nya Zeeland. Lägg gärna till dina egna låtar på temat i den gemensamma spellistan här!

Azumi Inoue – ”A Lost Child” (1988)

Jag önskar ibland att livet skulle vara mer som en scen i en Studio Ghibli-film där Azumis röst ligger över tonerna. Lika vackert, skört och fjäderlätt. Och samtidigt lika ointagligt i sin omöjliga blandning av mystik och självklarhet.

Som ett litet barn på en sommaräng, helt inne i sin egen värld, jagande en fjäril.
Här från “Min vän Totoro”.

“さがしても みつからない まいごの子
はなをつみに いったの
ふりむかないで
とんぼを おいかけて いったのかしら
おばけが でてきたら
どうしたらいいの”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s